Csak a LEGJOBB potencianövelők ------- HŰSÉGPONT + TÖBB-OLCSÓBB ------- Szállítás 699 Ft-tól, INGYENES 16.000 Ft-tól

viber Tel: hétfő-péntek 9-16 óráig 20/540-3749

vitmax.hu - potenciakiraly.hu - vitman.hu

Személyes átvétel: hétfő-péntek 11-15 óráig

SZÍV ÉS ÉRRENDSZER

Koenzim Q10

2011.03.14 22:31

Az antioxidánsok nélkülözhetetlenek az egészség megőrzésében és számos betegség kiegészítő terápiájában indokolt lehet alkalmazásuk. Léteznek belső és külső antioxidánsok.

 

 

LiCaps technológia miatt 30%-al jobb a felszívódás.

 

Dr. Fehér János:" A nemkívánatos szabadgyök képződés ellen létezik egy természetes antioxidáns szisztéma, a mely megfelel a táplálékkal felvett antioxidánsok kemoprevenciójának"

  

Antioxidánsokról általában

 

A kardiovaszkuláris betegségek a leggyakoribb halálokok között szerepelnek a legtöbb európai országban, így van ez hazánkban is. A daganatos betegségek előfordulása  is magas. Ezek kialakulásában és megelőzésében szerepet játszó környezeti-, táplálkozási- tényezők között nagy jelentőségűek az antioxidáns vegyületek.

 

 

 

 

Külső oxidánsok:

 

Csak növényekben szintetizálódnak, és táplálkozással vihetők be a testbe.

 

Vitaminok: C-vitamin, Béta-karotin (A-provitamin), E-vitamin, likopin. Nyomelemek: (Zn, Se, Mn, Cu, Mo). Flavonoidok, antocianinok, fenolsavak. Polifenolok (fekete ribizli, meggy, vörösbor, zöld tea). Izoflavonoidok. Fitinsav. Glükozinolátok (káposztafélékben). Fenolok (gyümölcs és zöldségfélékben, teljes kiörlésű gabonafélékben). Folát. Antimutagén hatás: nyersen: ribiszke, áfonya, cseresznye, meggy, banán és ananász a legkifejezettebb hatásúak, hőkezelés csökkentheti hatásukat. Egyes kéntartalmú aminosavak (metionin).Ubikinon(Q10).

  

https://vitalimax.hu/spd/890642/Koenzim_Q10_60_db_8211_NutriLAB_8211_88_Ft

  

Magyar lakosság táplálkozásra jellemző a magas antioxidáns hiány:

 

5000 személyen végzett vizsgálat szerint C viatminból a vizsgált személyek 60%-a az RDA érték(60 mg)alatti értékben visz be C vitamint a szervezetébe.

 

A- vitaminból férfiak 51, nők 58%-nak ellátottsága hiányos.

 

E vitamin ajánlott bevitel 12 mg/nap. Magyar férfiak 7,4 mg, a  nőké 6.3 mg volt.

 

Sok betegség hátterében a szabadgyökös mechanizmuson alapuló peroxidációs folyamatok állnak.

  

https://vitalimax.hu/spd/890642/Koenzim_Q10_60_db_8211_NutriLAB_8211_88_Ft

  

Szabad gyökök:

 

A szabad gyök molekulák, olyan párosítatlan elektronnal rendelkező molekulák vagy molekula részletek, amelyek ebből adódóan nagyon reakcióképesek. Élettani szerepüket az adja, hogy a szervezet védekező rendszerének hatékony eszközei a kórokozó mikroorganizmusokkal szemben. A testben egy védelmi mechanizmus működik, mely kontrollálja a szabad gyök tevékenységet. ha a rendszerben bizonyos okok következtében zavar keletkezik, ezek a szabad gyökök feleslegbe kerülnek, és egészséges sejteket megtámadva, azok működészavarát okozzák.

  

https://vitalimax.hu/spd/890642/Koenzim_Q10_60_db_8211_NutriLAB_8211_88_Ft

  

Forrás:

 

Dr. Lelovics Zsuzsanna: Antioxidánsok és prooxidánsok. A zöldségekben és gyümölcsökben levő antioxidánsok és prooxidánsok.