14.000 Ft-tól -5% kedvezmény --- 18.000 Ft-tól INGYENES SZÁLLÍTÁS --- 28.000 Ft-tól -10% kedvezmény

viber Kérdeznél? Hívj!   20/540-3749   h-p  9-16 óráig

vitalimax.hu - potenciakiraly.hu - vitaliman.hu

vitalimax.hu

 

FÉRFIAS GONDOK

2012.02.24 15:29

Férfias gondok – már a fiatal felnőtteknek is ügyelni kell a prosztatabántalmak megelőzésére...

Évente számos aktív korú férfi észleli magán a prosztataproblémák tüneteit. Az 50 év feletti férfiak fele, míg a 80 fölöttiek 80 százaléka kénytelen szembesülni a kellemetlenségekkel, de a legfrissebb klinikai tapasztalatok szerint sokakat már 30-40 éves korban utolér a betegség. A TCM (hagyományos kínai orvoslás) szerint a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt.

 

 

Sokan azt gondolnák, hogy a prosztataproblémák csupán az idősebb generációkat érintik, azonban az egészségtelen életmód már a harmincas éveikben járó férfiak esetében is ilyen panaszokhoz vezethet. A hagyományos kínai orvoslás a prosztata megbetegedéseit a vese meridiánnal hozza összefüggésbe, a közvetlen kiváltó ok eszerint a vese energiájának sérülése, gyengülése. A gyakori vizelési inger, az izzadékonyság, a derékfájás, a szédülés a YIN hiányának a jele lehet, míg a lehangoltságnak, a hideg végtagoknak és a hidegtől való irtózásnak a YANG csökkenése áll a hátterében. Ilyen állapot kialakulásához vezethetnek különböző negatív hatások, melyek súlyosan károsítják a vese esszenciális energiáját.

 

 

Nagy veszélyt rejt magában a sok alkohol, a vörös-, füstölt- vagy olajban sült, sós húsok, valamint az erősen fűszerezett ételek fogyasztása. A krónikus gyulladások a test bármely területéről a prosztatára is átterjedhetnek, a közvetlen prosztatagyulladás kiváltó oka pedig akár a felfázás vagy a méreganyaggal telítődött vizelet visszaáramlása is lehet, amennyiben nincs meg az elegendő napi folyadékbevitel.

 

 

Nem is gondolnák a férfiak, hogy a sok ülés és a szűk farmernadrág viselése közvetve a potencia-, de akár a nemzőképesség csökkenését is eredményezhetik, de a krónikus székrekedés is erős nyomást gyakorol a prosztatára. Bizonyos esetekben a szexuális együttlétek is káros hatással lehetnek, ezért hosszú utazás vagy súlyos betegség után, alkohol-, vágyfokozó gyógyszerfogyasztás vagy izgatott lelkiállapot esetén érdemes kerülni a túl heves szexet, mert a szervezet ilyen esetekben rendkívül kimerült.

 

 

A túlzott nemi aktivitás a prosztata ismételt vérbőségét okozza, ez prosztatagyulladást, prosztata szövetszaporodást és megnagyobbodást okozhat. Emiatt figyelni kell a mértékletességre, emellett a szexuális élet jól megválasztott időpontja is nagyon fontos. A TCM hagyománya szerint a legideálisabb az este 22:00-24.00 közötti időszak illetve a nyugodt, harmonikus környezet ahol biztonságban érezhetjük magunkat és nem zavarnak meg. Ilyenkor a Jin – Jang harmonikus, nem sérül a vese energiája. Az együttlét után közvetlenül nem javasolt hirtelen hideg vizet fogyasztani. Lehetőleg ne váltogassuk gyakran partnereinket, mert ezzel elkerülhetjük a prosztata fertőzések kialakulását.

 

 

Életmódváltás és tudatos táplálkozás a megelőzés kulcsa

 

A prosztatabántalmak megelőzése, illetve kezelése minden férfi számára elsődleges fontosságú. A jellegzetes tünetek jelentkezésekor (gyakori, sürgető vizelési inger; vizeletürítési nehézség, esetleg vizeletelakadás; szakaszossá váló vizelés; utócsepegés) azonnal orvoshoz kell fordulni, de egy előzetes szűrővizsgálat azért is indokolt lehet, mert sok beteg tünetmentes, így nem is számol a lehetséges veszélyekkel. A TCM (hagyományos kínai orvoslás) szerint ezért minden férfinak komolyan kell vennie a megelőzést.

 

Az alábbi ételek gyakori fogyasztásával támogathatjuk leghatékonyabban a prosztata egészségét: 
• tökmagolaj 
• lícium gyümölcs 
• törpepálma 
• halolaj 
• szója izoflavonoid 
• likopin 
• kisvirágú füzike 
• csalángyökér 
• kemény héjú magvak (csonthéjasok): dió, mandula, mogyoró, kesudió 
• fokhagyma 
• tengeri alga 
• fafül gomba 
• alma

 

 

Forrás: www.drchenpatika.com