14.000 Ft-tól -5% kedvezmény --- 18.000 Ft-tól INGYENES SZÁLLÍTÁS --- 28.000 Ft-tól -10% kedvezmény

viber Kérdeznél? Hívj!   20/540-3749   h-p  9-16 óráig

vitalimax.hu - potenciakiraly.hu - vitaliman.hu

vitalimax.hu

 

Fogyókúrás tipp

2011.04.08 06:01

Napjainkban egyre több ember küzd testsúlyproblémákkal és folytat tudományosan megalapozatlan diétákat, amelyekkel sok esetben nem érhető el hosszú távú eredmény.

https://vitalimax.hu/spl/648987/Fogyokura

 

 

 

A "divatfogyókúrák" abbahagyása után gyakran következik be visszahízás és alakul ki az ún. "jojó effektus". A "divatdiéták" általában kiegyensúlyozatlan tápanyag összetételűek, egyoldalúak, és hosszabb idejű betartásuk az alapanyagcsere felborulásához vezethet.

Fontos, hogy a testsúly csökkentés során mindig
reális célokat tűzzünk ki magunk elé! Ne akarjunk 1 hét alatt 10 kg-ot fogyni! Jól megtervezett, kiegyensúlyozott tápanyagbevitelt biztosító diétával ésszerű cél a heti 0,5 kg fogyás.

Csak dietetikus által összeállított, egyénre szabott étrend nyújthat hatásos segítséget a túlsúlyosak és az elhízottak számára. Ne feledjük, az eredményes fogyókúra
nem kúraszerű, hanem élethosszan tartó életmód-változtatás.

10 tipp az egészséges és hosszú távon is tartható fogyókúrához:

 

 

 

 

 
   • Naponta többször keveset étkezzünk! Válasszunk kisebb tányérokat! Ügyeljünk, hogy egyszerre ne együnk annyit, hogy jól lakjunk!
     
 


   • Fogyasszunk napi 2-2,5 liter folyadékot, elsősorban szénsavmentes ásványvizet (ebbe beleszámít az elfogyasztott leves, joghurt, kefir, zöldség és gyümölcs folyadéktartalma is)!
     
 


   • Kerüljük a magas zsírtartalmú és a cukrozott élelmiszerek, ételek, üdítők és gyümölcslevek fogyasztását!
     
 


   • A magas energia tartalmú nassolnivalók (pl. chips, nápolyi, sütemény, cukorka) helyett legjobb, ha friss gyümölcsöt, zöldséget választunk, de fogyaszthatunk desszertnek gyümölcs-, és zöldségchipseket, müzli szeleteket, cukrozatlan gyümölcsjoghurtokat is.
     
 


   • Alkalmazzunk zsírszegény sütési, főzési eljárásokat (pl. párolás, grillezés, alufóliában-, cserépedényben, sütőzacskóban sütés)! Válasszuk az alacsony zsírtartalmú húsokat és tejtermékeket!
     
 


   • Ételkészítéshez zsír helyett növényi olajat használjunk!
     
 


   • Együnk minél több rostdús ételt, teljes kiőrlésű gabona terméket, zöldséget és gyümölcsöt!
     
 


   • A három főétkezés mindig tartalmazzon fehérjében gazdag ételt (pl. sovány húsok, halak, tejtermékek, tojás)!
     
 


   • Lassan étkezzünk, minden falatot alaposan rágjunk meg, mert idő kell ahhoz, hogy kialakuljon az agyban a teltségérzet.
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: www.oeti.hu