CSAK A LEGJOBB POTENCIANÖVELŐK! TÖRZSVÁSÁRLÓI KEDVEZMÉNYEK: EXTRA HŰSÉGPONT + TÖBB-OLCSÓBB (MENNYISÉGI KEDVEZMÉNY)

viber hétfő-péntek 9-17 óráig 20/540-3749

vitalimax.hu - potenciakiraly.hu - vitaliman.hu

Telefonos elérhetőség és csomagfeladás sem lesz 

SZABADSÁG miatt július 30-án, pénteken.

EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK

Ásványi anyagokról

2011.02.20 15:19

A szervezetünk számára fontos ásványi anyagok, mineráliák főleg fémtartalmú elemek (vas, nátrium, kalcium), de lehetnek nemfémesek (szilícium, bór), vagy éppen gázhalmazállapotú (klór, fluor).

 

Talán kevesen gondolják, hogy olyan ásványi anyagokra is szükségünk van, amik mérgezőek, például higany, kadmium, arzén, ólom vagy réz. Nemesfémek közül pedig az arany és ezüst vesz részt bizonyos anyagcserék során. Igaz kis mennyiségben igényeljük ezeket a mineráliákat, de szükségesek. Anyagcserénk szinte minden lépcsőjében szerepelnek a mineráliák. A kalcium például a csontok építését segíti, de az ingerületek vezetésében, az izmok összehúzódásában, illetve a szervezetünk oly fontos sav-bázis egyensúlyának fenntartásában is szerepet kap. Ezen fontos szerepek közül most csak a legfontosabbakat említem meg.

 

Ásványi anyagokon olyan anyagot értünk, melyek energiát nem szolgáltatnak, nem vitaminok (tehát nem szerves vegyületek), nem toxikusak, viszont valamilyen mértékben szükségesek a zökkenőmenetes működéshez. Esszenciális, azaz feltétlenül szükséges makroelemek: kalcium, foszfor, nátrium, kálium, magnézium, klór, kén. Esszenciális mikroelemek: vas, réz, kobalt, cink, mangán, jód, molibdén, fluor, szelén, króm. Valószínűleg esszenciális mikroelemek: nikkel, ón, szilícium, vanádium.

 

 

 

https://vitalimax.hu/sct/717841/ASVANYI_ANYAGOK