Csak a LEGJOBB potencianövelők ------- HŰSÉGPONT + TÖBB-OLCSÓBB ------- Szállítás 699 Ft-tól, INGYENES 16.000 Ft-tól

viber Tel: hétfő-péntek 9-16 óráig 20/540-3749

vitmax.hu - potenciakiraly.hu - vitman.hu

Személyes átvétel: hétfő-péntek 11-15 óráig

PROSZTATA

Úri tök

2011.03.14 22:40

A kínaiak szerint rendszeres fogyasztása meghosszabbítja az életet....

Úri tök

Cucurbita pepo

Tökmag -Cucurbita semen

Cucurbita pepo magjából sajtolják az olajat.

 

 

Hatóanyaga: kb.1% szteroid (főleg szterolok), tokoferol, nyomelemek közül aránylag sok szelén, mangán, cink és réz, 35-45% zsírosolaj, kb. 30% pektin, kb. 25-30% fehérje.

 

Hatása: vizeletürítés zavara (nehézsége) esetén javítja a beteg állapotát, prosztata-adenoma kezelésére alkalmazható kiegészítőként is. Egyértelmű klinikai eredmények ellenére is csak feltételezések vannak a hatás mechanizmusára vonatkozóan. Ugyancsak tisztázatlan a hatóanyaga is. Feltehetően nem egy, hanem több anyag együttes hatásának eredményeként jön létre a kívánt hatás, így az E vitamin, szelén és a drogban található enzimek, hormonok is részt vesznek benne.

 

 

 

Az olaj csökkenti a vér koleszterin szintjét és érelmeszesedés megelőzésére alkalmazható. Immunstimuláló és roboráló hatása miatt fertőzéses és tumoros megbetegedésekben, legyengült állapotokban ajánlható.

 

 

 

A mag enyhe féregűző hatással rendelkezik. Ez irányú alkalmazását ugyan egyéb, hatásosabb készítmények visszaszorították. Ezekkel szemben nagy előnye, hogy gyakorlatilag ártalmatlan. Ezért terheseknek, májbetegeknek, gyermekeknek ajánlott erősebb hatású készítmény alkalmazása előtt megpróbálni.

Forrás:

 

Dr. Szabó László Gy.: Fitoterápiai útmutató

Dr. Petri Gizella, Dr. Nyiredyné Dr. Mikita Klára, Dr. Nyiredy Szabolcs: Gyógynövények korszerű terápiás alkalmazása

Lesley Bremness: Fűszer és Gyógynövények