A termék a kosárba került.
J E L S Z A V A M ?
m e g b í z h a t ó
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
H í r l e v é l

ingy

pack

ingy

maxmankir

K E D V E L T E K
S Z A V A Z Á S
Az alábbi márkák közül melyiket kedveli?
BioCo
Celsus
Dr. Chen
JutaVit
NutriLAB
Zafír

man

fogyba

B a n k k á r t y a

Ördögnyelv (konjac, glukomannan)

Fő kategória >ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK >GYÓGYNÖVÉNY KIVONATOK >Ördögnyelv (konjac, glukomannan)

Az ördögnyelv vagy más néven a konjakgyökér egy olyan növény, amelyben igen koncentráltan van jelen a glükomannán. A növény tudományos neve Amorphophallus konjac, Ázsiában őshonos. Az ördögnyelvből tiszta kivonatokat is készítenek, ami vízben oldva egy gélt képez, mely nem tartalma glutén, szénhidrátokat, kalóriát, zsírt, fehérjét vagy cukrot.

Az ördögnyelvet az ázsiai konyha több, mint 2000 éve használja, különféle egészséges ételeket készít belőle, többek között shirataki tésztát. Az ördögnyelv közismert nevén konnyaku vagy elefánttalp, de sokan ismerik konjakgyökérként vagy ördögnyelvként is.

 

Előnyök

Az ördögnyelv egy oldható rost, ami azt jelenti, hogy nagyon sok vizet képes felszívni, amellyel egy gélt képez, mely képes kitölteni a tápcsatornát, ezáltal számos egészségügyi előnyt is eredményez. Az ördögnyelv lassítja a tápanyagok felszívódását, így a vércukorszintet nem emeli meg, ami az inzulinigényt is csökkenti, ez pedig mindenképpen előnyös a cukorbetegek számára. Ezenfelül blokkolja a koleszterin felszívódását, aminek köszönhetően a koleszterinszint is csökkenthető. Ma azonban az ördögnyelvet leginkább fogyókúrás célokra használják fel: képes eltelíteni a gyomrot, aminek köszönhetően csökken a kalóriabevitel, így beindul a fogyás is. Az ördögnyelv tehát hatékonyan segíti elő a súlycsökkenést, mivel hosszú ideig marad a gyomorban, aminek hatására jóllakottnak érezhetjük magunkat. Ezenfelül úgy működik mint egy természetes hashajtó, ami képes eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből.

 

Figyelmeztetés

 

Nagyon fontos, hogy mindig megkérdezzük az orvosunkat az ördögnyelv pontos használatáról, mert csak egy szakember tud pontos felvilágosítást adni arról, hogy mekkora ebből a kivonatból a számunkra hatékonyan használható és ideális adag. Csak úgy lehet elkerülni a növény okozta mellékhatásokat, ha betartjuk az orvosunk által előírt utasításokat. Terhesség és szoptatás alatt tilos az ördögnyelv fogyasztása, mert ez nehezítheti a kisbaba táplálását.

 

Forrás: ordog-nyelv.hu


Sorrend:


Sorrend:

Webáruház készítés